maandag 9 november 2015

Heerlijke Chocoladetaart (makkelijk)

De lekkerste taart die ik elk jaar maak voor alle feesten en verjaardagen:

Dit heb je er voor nodig:

  • 200 gram pure chocolade 
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 5 eieren 
  • 2 eetlepels bloem
Dit zijn de basis ingrediënten, maar je kan het met van alles variëren. Je kan bijvoorbeeld stukjes witte chocolade erdoorheen gooien of eventueel ook nootjes. 

  1. Smelt de chocolade Au-bain marie (onderaan uitleg daarvoor)
  2. Doe er suiker bij en laat het een beetje afkoelen
  3. Mix de eieren er één voor één doorheen
  4. Mix de bloem er door 
  5. Doe het mengsel in een ingevette springvorm 
  6. Bak je taart in 20-25 minuten gaar in de oven op 180 graden


Als de taart is afgekoeld kan je hem eten. Maar je kan hem natuurlijk ook versieren
Hieronder zie je inspiratie voor het versieren van de taart








































































je kan bijvoorbeeld ook een poedersuiker sjabloon gebruiken; het is heel makkelijk en geeft een fantastisch effect!








Au Bain Marie – de uitleg!
Stap 1: Doe een laagje water in een pannetje en zet deze op een warmtebron. Het water mag niet koken, maar moet wel bijna koken zodat het wel heet genoeg is.

Stap 2: Zet de kom op de pan en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Als je kom het water raakt kan het verwarmen te snel gaan.
Stap 3: Doe hetgeen dat je wilt smelten in de kom.



Pas op als je een kom gebruikt. De stoom die langs de rand van de kom kan ontsnappen is erg heet. Ik gebruik altijd handschoenen om de kom van de pan te halen als ik klaar ben.
Let er ook op dat er niet op de één of andere manier water bij de inhoud van de kom komt, tenzij dat in het recept staat. Je chocolade wordt bijvoorbeeld al onbruikbaar bij slechts een druppeltje water!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten